Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Harrimi i besmelesë para marrjes abdes

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn, pyetjet i shtroi Abdullah et-Tajjar (1/56)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse një person ka harruar të thotë Bismilah para se të marrë abdes, a është abdesi i vlefshëm?”

Përgjigje: ”Nëse para marrjes abdes, kemi lënë shqiptimin e besmelesë nga harresa apo injoranca, në këtë rast abdesi është i vlefshëm dhe nuk kemi nevojë ta përsërisim atë, sepse jemi të justifikuar për shkak të injorancës apo harresës.”

Pyetje: ”E nëse na kujtohet thënia e besmelesë gjatë marrjes abdes, çfarë të bëjë?”

Përgjigje: ”Nëse na kujtohet gjatë marrjes abdes të themi Bismilah, e themi besmelenë dhe e vazhdojmë abdesin aty ku kemi qenë, pa pasur nevojë të fillojmë abdesin nga fillimi, sepse jemi të justifikuar.”

Shpërndaje: