“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Haxhi kaloi mikatin me rroba të rëndomta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (90), min: 55:30

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/%D8%A5%D8%BA%D8%A7%D8%AB%D8%A9%20%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%D9%81%D8%A7%D9%86%20-15-07-1439.lite__0_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kam kryer haxhin vitin e kaluar. Për të kaluar pikat e kontrollit, unë e kalova mikatin i veshur me rroba normale. A duhet të paguaj kefara?

Përgjigje: Po. Ke kaluar mikatin i veshur me rroba të qepura dhe pa ihram, ndërsa kishe për qëllim të kryesh haxhin. Kështu që ti duhet të paguash kefara. Ti ke kryer një akt të ndaluar gjatë ihramit.

Shpërndaje: