“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hedhja e gurëve në xhemarat për gruan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah_09-11-1434_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që një grua të caktojë dikë të pa kufizuar që të hedh gurë për të në xhemarat?

Përgjigje: Gruaja dhe të gjithë të tjerët. Kushdo që nuk është në gjendje për të hedhur gurë në xhemarat dhe shqetësohet nga kjo mund të caktojë dikë që e bën këtë në vend të tij.

Sa për atë që mundet ta bëjë këtë, kështu që ai është i obliguar që vetë të hedhë gurët sepse ky është një adhurim që duhet të kryhet personalisht.

Shpërndaje: