Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Humbja e vetëdijes dhe vjellja gjatë ditës së Ramazanit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fadaih ue Nesaih, fq. 80.

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për humbjen e vetëdijes dhe vjelljen gjatë ditës në Ramazan?

Përgjigje: Humbja e vetëdijes nuk e prish agjërimin dhe as vjellja. Sa i përket hadithit:    

“Kujt i vije për të vjellë nuk duhet ta kompensoj agjërimin. Ndërsa ai që vjell qëllimisht është i obliguar që ta bëjë këtë.”  [1]

Ky hadith është i dobët, andaj nuk mund të merret për argument.


[1] Ebu Daudi (2380), Tirmidhiu (720), Ibn Maxheh (1676) dhe Ahmedi (10468). Autentik sipas Albanit në “Sahihul-Xhami’” (6243).

Shpërndaje: