“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Hynë në ihram pasi kalon mikatin (2)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (3)
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdah–14340316.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet personi i cili kalon përtej mikatit (stacionit nga ku duhet hyrë në ihram) dhe pastaj hynë në ihram të bëjë kefara (paguaj dëmshpërblim) apo është e mjaftueshme që ai të kthehet tek stacioni dhe të hyjë në ihram?

Përgjigje: Nëse ai ka hyrë në ihram, atëherë nuk ka asnjë dobi që të kthehet prapa. Ndërsa, kjo i lejohet që ta bëjë nëse ai e ka kaluara stacionin pa hyrë në ihram. Por ai që hyn në ihram pasi të ketë kaluar stacionin duhet të bëjë kefara.

Shpërndaje: