“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

I sëmuri me diabet mundohet të agjërojë gjatë Ramazanit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (19/115)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një i sëmurë me diabet nuk mundi të agjërojë Ramazanin. Pas Ramazanit ndihej më mirë dhe donte të kompensonte muajin. Ai e provoi një ditë por u lodh. Ai vuan nga kjo sëmundje për një kohë të gjatë. Cili është gjykimi për të?

Përgjigje: Ai duhet të ushqejë një të varfër për çdo ditë sepse ai e braktis agjërimin për shkak të një sëmundje kronike. Diabeti është sëmundje kronike. Pra ai duhet të ushqejë një të varfër çdo ditë.

Shpërndaje: