Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ibn Uthejmin lidhur me emrin El-Medina el-Munauuarah (1)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Kaul el-Mufid (1/289)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmualismane.com

Nuk duhet thënë: “El-Medina el-Munauuerah (Medina e ndriçuar).” Të gjitha qytetet të cilave Islami u ka ardhur janë të ndriçuara nga Islami. Gjithashtu, ky emër ishte i panjohur në kohën e Selefëve. Përveç kësaj, qyteti quhet vetëm “Medine” në Kuran.

Ndërsa nëse do të thuhej “Medina en-Nebeuijeh (profetike)” për ta dalluar atë nga qytete e tjera, ska të keqe në këtë.

Shpërndaje: