“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ibn Uthejmin në lidhje me el-Medkhalin dhe Selefizmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: http://www.youtube.com/watch?v=EcWuSRh1Zoc

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Në të vërtetë, ne e bëjmë hamd Allahun sepse ia ka lehtësuar vëllait tonë Dr. Rabi bin Hadi el-Medkhaliut që të vizitojë këtë zonë, kështu që ata që janë të paditur në lidhje me disa çështje të caktuara, le ta dinë se vëllai ynë është në Selefizëm dhe në rrugën e Selefëve. Me Selefizëm unë nuk kam për qëllim ndonjë sekt që kundërshton muslimanët. Unë kam për qëllim se ai është në metodologjinë e Selefëve, veçanërisht në lidhje me realizimin e Teuhidit dhe mbrojtjen e tij kundër atyre që e kundërshtojnë atë.

Shpërndaje: