Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ibn Uthejmin në lidhje me pantollonat e gruas

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (12/287-288)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që gratë të veshin pantallona?
Përgjigje: Unë mendoj se gratë duhet të ndalohet tërësisht të veshin pantallona edhe nëse ajo është vetëm me burrin e saj. Sepse ajo në këtë mënyrë u ngjanë burrave. Burrat janë ata të cilët veshin pantallona. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) mallkoi gratë që u ngjasojnë burrave.
Në lidhje me gjitha rrobat tjera në prani të maharimëve, asaj i lejohet të vesh çdo gjë që mbulon trupin e saj, përveç asaj që është e dukshme sipas zakonit si duart, këmbët, koka dhe fytyra. Kjo është e lejuar për tu shfaqur.

 

Shpërndaje: