Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ibrahim en-Nakha´i shkoi tek pushetarët dhe u kërkoi para

Imam Shems-ud-Din Muhammed bin Ahmed edh-Dhehebi (v. 748)

Burimi: Sijar A´lam-in-Nubala (4/523)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Afani ka thënë: Jakub Ibn Is´haku na ka treguar: Ibn Aun na ka treguar:

“Ibrahim en-Nakha’i shkoi tek pushtetarët dhe u kërkoi para.”

Muhammed bin el-Rabi’ah Kulabi tha tregoi nga el-Ala bin Zuhejr i cili tha:

“Ibrahimi erdhi tek babai im, kur ai ishte guvernator në Huluan. Ai e hipi atë në një kalë pune, i dha atij rroba dhe një mijë monedha ari të cilat ai i mori.”

Shpërndaje: