Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Idiotizmi që sjell më shumë dëm se sa dobi

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: et-Takrir fi Hukm ue Khuturat-it-Tekfir uet-Tafxhir, fq. 393

Autor: Shejkh Sulejman bin Abdil-lah Abal-Khejl

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Ka njerëz që terrorizonjnë qytetarët e qetë dhe madje ndoshta edhe i vrasin ata. Ata i konsiderojnë veprimet e tyre si martirizim për hir të Allahut. Kush është martir? A konsiderohen këto operacione të jenë martirizim?”

Përgjigje: ”Martir është ai që vritet në Xhihad për hir të Allahut. Ai lufton që fjala e Allahut të mbizotërojë, siç është përmendur në hadith. Megjithatë, Xhihadi për hirë të Allahut duhet të kryhet vetëm nën një udhëheqje islamike dhe institucion sepse kjo është nën kompetenca të udhëheqesit.

Në lidhje me idiotizmin që buron nga individë dhe grupe me përjashtim jashta udhëheqjes islame dhe istuticionit të udhëheqësit mysliman, atëherë kjo vetëm se sjell dëm më shumë se sa dobi.”

Shpërndaje: