Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ikhuanu-Musliminët i´a kanë dhënë besatimin dunjas dhe parave

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=29 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Të varfëritë vëllezërit e Ikhaunul-el-Muflisun dhe të tjerët që pasojnë epshet filluan që ti shtynë njerëzit që ti premtojnë atyre…

Çfarë t’i premtojmë atyre besatimin për bindje rreth kësaj jete dhe rreth të hollave.

Pas kësaj, ”Vëllezërit e Prishur” dhe të tjerët nga pasuesit e pasioneve-tekeve të veta, bënë besatimin ndaj dunjas dhe parave bënë kështu dhe ata nuk ishin në xhihad ose në kundërshtim me mosbesim. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Kush vdes duke mos qenë i besatuar (ndaj prijësit), vdes si i pa fe.”

Nëse prijësi nga ta besatimin, është obligim për myslimanët;- të cilët kanë mundësi qofshin ata nga Indonezia e nga vende të tjera, ti dhënë atij besatimin.

Ndërsa ata të cilët nuk kanë mundësia ta bëjnë atë duke e dërguar besatimin e tyre.

Allahu musta’an!

Shpërndaje: