Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ilaçi i cili përmban alkool

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Ittihaf nga-Tul-lab fq. 372

Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com
 
Pyetje: Cili është gjykimi i përdorimit të ilaçeve që përmbajnë alkool?
 
Përgjigje: Ata thonë se ka alkool në ilaç. Në qoftë se alkooli mbetet në ilaç dhe i ruan vetitë e tij, atëherë ilaçi konsiderohet të jetë i ndaluar.
 
Në qoftë se alkooli ka humbur veçoritë e tij apo është shpërbërë, apo ka humbur ndikimin e vet, nuk konsiderohet ilaçi i ndaluar. Megjithatë, nuk ka dyshim se më e sigurt është që të shmanget një ilaç i tillë.

Shpërndaje: