Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ilaçi kundër vesveseve pas daljes nga tualeti

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (35)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasah%20%20-%2017-%2010-1436.mp3

Data e fetvas: 17/10-1436 ose 2/8-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimne.com

Pyetje: ”A është transmetuar nga Imam Ahmedi se personi vuan nga vesveset ose nga rrjedhjet e vazhdueshme duhet të spërkatë me ujë në rrobet e brendshme pas kryerjes së nevojës fiziologjike?”

Përgjigje: ”Unë nuk e di saktësisht se Imam Ahmedi ka thënë kështu, por ata thonë kështu. Disa nga dijetarë që kam takuar thonë kështu. Ata thonë se personi i cili vuan nga vesveset sikur i rrjedh diçka nga organi i tij, duhet ti spërkasë të brendshmete tij për ti shpëtuar vesveseve.”

Shpërndaje: