Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Imam Ahmedi ne lidhje me Hauarixhët

Imam Ebu Bakr el-Khallal (v. 311)

Burimi: es-Sunnah (1/100, 1//155, 1/157)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ebu Abdilah Ahmed bin Hanbel ka thënë:

“Mos u shit ushqim dhe rroba Hauarixhëve dhe mos blejë asgjë prej tyre. Hauarixhët janë shkëputur dhe janë një popull i keq.”

“Mos bisedoni me ta dhe mos bëni dua për ta.”

“Hauarixhët janë një popull i keq. Unë nuk di se ekziston dikush në tokë të cilët janë më të kqinjë se ata. “

Shpërndaje: