Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Imam Feuzan në lidhje me Nems

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (28)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah.%20%2029%20-%205%20-%201435.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A do të thotë ”nems” vetëm shkulja e vetullave apo shkulja e qimeve në tërë fytyrën?

Përgjigje: Nems do të thotë shkulja e vetullave. Për këtë dijetarët kanë unanim. Ndërsa në lidhje me qimet tjera është në rregull që ato të largohen nëse ato janë të bezdisshme dhe të shumta. Megjithatë, nuk duhet të hiqen nëse ato janë të zakonshme. Për shkak se disa dijetarë besojnë gjithashtu se edhe kjo i përket nemsit. Prandaj gruaja myslimane duhet t’i shmanget edhe kësaj nëse kjo nuk e shëmton atë.

Shpërndaje: