Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Imam Feuzani qëndron larg Selman el-‘Audes dhe të tjerëve sikurse ai

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan (Allahu e ruajttë!)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ls–14340327.MP3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ne e kemi dëgjuar që ju keni thënë se Selman el-‘Audeh nuk është person i rekomandueshëm dhe se ju paralajmëroni kundër tij dhe këshilloni që të mos prezantohet në mësimet dhe ligjëratat e tij. A është e vërtetë kjo?”

Përgjigje: “Nuk më kujtohet që kam thënë kështu. Unë nuk paralajmërojë ndaj dikujt deri sa të kem prova për gabimin e tij. Vetëm atëherë unë paralajmëroj ndaj personit.

Sa për personin e apostrofuar, unë kam dëgjuar vetëm atë që ai ka thënë. Unë nuk kaloj kohën time në vëzhgimin ndaj tij. Unë qëndrojnë larg nga ai dhe të tjerët që i ngjasojnë atij. Unë nuk i dëgjojë ata. Ai nuk do t’u jap diçka që të qetëson zemrën. Përkundrazi, ai të vë në rrezik bindjen tënde. Allahu më ka kursyer mua nga këta njerëz dhe nga fjalët e tyre.”

 

Shpërndaje: