Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Imami harroi të lexonte me zë suren el-Fatiha

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (106)
Përktheu: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sot në namazin e sabahut, imami harroi të lexonte me zë suren el-Fatiha dhe kur u përkujtua (nga xhemati) gjatë namazit, filloi suren tjetër të cilën e lexoi me zë. A duhet ta lexojë dhe njëherë suren el-Fatiha apo veprimi i tij është i saktë?

Përgjigje: Duhet ta lexojë edhe njëherë suren el-Fatiha me zë, duhet ta lexojë edhe njëherë suren el-Fatiha me zë, ta dëgjojë xhemati. Namazi i tyre është i pavlefshëm. Duhet ta përsërisin edhe njëherë.

Shpërndaje: