“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Imami në ruku i pret ata që kanë hyrë në xhami

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (46) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah%20%20-%2024%20-0%202%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është obligim për imamin që është në ruku ti presë ata që janë brenda në xhami që të hyjnë në namaz?”

Përgjigje: ”Po. Kur Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ishte në rukus ai nuk e ngriste kokën derisa hapat (e njerëzve) kishin pushuar. Ai i priste ata që kishin hyrë mbrenda.”

Shpërndaje: