Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Inkurajimi me shpërblime tek fëmijët që ata të mësojnë

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali 

Burimi: Audio-kaseta: Xhelsetun fi jeumil-Kamhis 13

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar për prindin që t’i inkurajojë fëmijët e tij për të mësuar përmendësh Kur´anin dhe Sunnetin, duke i shpërblyer ata me të holla?”

Përgjigje: “Unë nuk shoh asnjë problem në këtë, sepse kjo nuk llogaritet si kumar apo kamat. Mirëpo, ai me këtë dëshiron vetëm inkurajim tek ta. Allahu e shpërbleftë atë prind që vepron kështu!”

Shpërndaje: