Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

I udhëheq njerëzit në namazin e tyre pasi që ka falur namazin e tij farz

Shejkh Hamd bin Atik

Burimi: ed-Durar us-Sunijeh fi Axhuibah en-Nexhdijjeh Vol4. fq.278

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkhu është pyetur në lidhje me një person i cili e falë namazin farz, pastaj i udhëheq njerëzit në namazin e tyre farz, ndërsa ai falë namazë nafile.

Përgjigje: Po kjo lejohet, duke u bazuar në hadithin e Muadhit.

Shpërndaje: