Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ka gënjyer ai që tha se ISIS është filiz Selefij

Shejkh Ubejd bin Abdilah el-Xhabirij 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=146597

Data e Fetvas: 27/10-1435 ose 23/8-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Të gjitha grupet e reja që bëjnë davet sot, të gjitha janë në humbje dhe në pasim të madh të epsheve. Për këtë arsye, myslimanët, masa e gjërë e popullit si dhe të veçuarit prej tyre, duhet që të qendrojnë larg këtyre grupacioneve dhe nëse ata nuk i përgjigjen kësaj thirje, ata janë mëkatarë ndaj Allahut, të Dërguarit të Tij dhe ndaj pushtetarëve të myslimanëve dhe kjo gjë është nga mëkatet e mëdha.

Unë e them këtë edhe pse hidhërohen grupacionet që e kundërshtojnë Sunnetin, sikurse janë XhematiTeblig, IkhuanulMuslimin apo filialet e tyre apo edhe ata që marrin prej tyre.

Ndërsa grupi, grupi i të vërtetës, i udhëzimit dhe i Sunnetit janë Selefitë.

Me të vërtetë që ka gënjyer armiku i Allahut, kur ai tha se ISIS është filiz Selefij.

Shpërndaje: