Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ka konsensus se nuk duhet lexuar suren el-Fatiha nëse imami e lexon atë me zë

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: el-Irakijeh 1/39 dhe 1/45

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Ka konsensus se nuk duhet lexuar suren el-Fatiha nëse imami e lexon atë me zë. Imami lexon me zë të lartë, për ta dëgjuar atë. Të lexosh njëkohësisht kur ai lexon, do të thotë se ju nuk jeni duke e dëgjuar. Kjo është si të flasësh me dikë që nuk të dëgjon. Kjo është budallallëku nga i cili Sheriati Islam është i pastër. Po ta kishin lexuar sahabet suren el-Fatiha pas leximit të imamit, do të ishte transmetuar kjo, dhe ne e dimë se, asgjë e vërtetë nuk është transmetuar në këtë aspekt. Andaj të vepruarit kështu është bidat.”

Shpërndaje: