“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kacabu dhe mizat në ushqim

Imam Ebu Daud Sulejman bin el-Ash’ath es-Sixhistani (v. 275)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, fq. 345

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1649 – E kam dëgjuar Ahmedin duke u pyetur nëse një kacab bie në ushqim.

Ai u përgjigj: “Ky ushqim nuk duhet ngrënë.”

1650 – E pyeta Ahmedin nëse shumë miza bien në ushqim.

Ai u përgjigj: “Mizat janë të padëmshme.”

Shpërndaje: