Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këndimi i ndaluar i bashkëshortëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (55)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/IGHATSAH%20-%2017%20-0%207%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkhu (rahimehullah) përmendi një arsye se të kënduarit është i ndaluar nëse këndon një grua e bukur dhe e huaj (jo e afërme). A i lejohet gruas që t’i këndojë burrit dhe burrit t’i këndojë gruas nëse kënga përbëhet nga fjalë të ndaluara?

Përgjigje: Jo. Nuk lejohet për të kënduar këngë të ndaluara, pavarësisht nëse këndohet ndërmjet bashkëshortëve apo dikush tjetër.

Shpërndaje: