Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kërkon trajtim mjekësorë rrugës për në Mekë

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Lika el-Bab el-Maftuh (2 A)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person shkoi në Mekë për të bërë umren. Ai u sëmurë para se të arrinte te mikati dhe prandaj shkoi në spital, në Xhudeh – pa ihram. Ai qëndroi në spital për dy ditë. Pastaj shkoi në Mekë pa ihram.

Përgjigje: Është në rregull për derisa ai e ndryshoi qëllimin e tij përpara se të hynte në ihram. Nuk ka asnjë problem. Por në qoftë se ai ishte sëmurë pasi hyri në ihram, ai kishte mbetur në ihram derisa të ishte shëruar.

Shpërndaje: