Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këshilla për babain djali i të cilit nuk e falë namazin

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i 

Burimi: http://www.muqbel.net/sounds.php?sound_id=33

Data e fetvas: 18-12-1420 ose 23-03-2000

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Unë kam një djalë i cili nuk e falë namazin. Unë e kam rrahur dhe e kam këshilluar atë. Cila është zgjidhja?”

Përgjigje: “Zgjidhja është që ti lutesh Allahut që ta udhëzojë atë. Në gjendjen që gjendemi sot, unë të këshillojë që të bësh durim me djalin tuaj dhe ta këshilloshë atë me mirësi dhe butësi. Ekziston rreziku që Hizbitë ta marrin djalin tuaj. Apo mund të jenë komunistët, Ba’thijjah, Nasirijjah ose Ikhuanu Musliminët. Ekziston gjithashtu rreziku që ai të braktis ty dhe ti bashkohet ushtrisë në mënyrë që ai fillon tëtë shikoj ty me sy të ulët. Prandaj unë të këshilloj që të bësh durim me djalin tuaj, me qetësi dhe ta dërgosh atë tek njerëzit e mirë. Gjithashtu, lutju Allahut për udhëzimin e tij gjatë kohëve kur është mundësia më e mëdha që të pranohet duaja yte.”

Shpërndaje: