Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këshilla për egjiptianët

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=139221

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ju e dini se nëpër çfarë sprova dhe presione po kalon tani populli i Egjiptit. Çfarë i këshilloni në përgjithësi myslimanët në Egjipt dhe në veçanti nxënësit e dijes?”

Përgjigje: “Kjo është një sprovë. Myslimani duhet t’i shmanget dhe të qëndrojnë larg sprovave, dhe nuk duhet të flas përveç asaj që i sjell dobi të gjithëve/të flas atë që e largon këtë sprovë dhe e largon të keqen nga myslimanët. Nëse ai nuk ka mundësi që ta përmirësojë gjendjen në mes palëve në konflikt, ai duhet të hesht dhe t’i shmanget kësaj sprove. Në vend të kësaj, duhet të lutet për ta.

Gjithmonë është e mundur që të lutesh. Le të lutet për të gjithë myslimanët e botës, duke përfshirë edhe egjiptianët dhe të tjerët në mënyrë që Allahu t’i shpëtojë ata.”

Shpërndaje: