Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu duhet trajtuar librat që përmbajnë magji

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sharh Nauakidh-il-Islam (7)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/nawaqid-19-08-1435-01.mp3

Data e fetvas: 19/8-1435 ose 17/6-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të lexuar libra që përmbajnë magji për argëtim duke e ditur se vepra (praktikimi i magjisë) është i ndaluar?

Përgjigje: Nuk lejohet leximi i librave që përmbajnë magji. Ai mund të ndikohet nga ato. Ai duhet të qëndrojnë larg prej tyre dhe të mos i lexojë ato. Është e detyrueshme që ato të digjen dhe shkatërrimi i librave që bërmbajnë magji. E njëjta gjë vlen për të gjitha librat e tjera të cilat përbëhen nga kufri dhe devijimit. Është e obligueshme për ti shkatërruar ato. Ato nuk duhet të lejohen. Nëse ndodhë që ai ta gjen një libër të tillë, ai nuk duhet ta lexojë atë.

Ai nuk mund të garantojë sigurinë e tij. Askush nuk duhet ta lavdërojë veten e tij dhe të besoj se ai nuk mund të ndikohet dhe se ai do ta refuzojë të pavërtetën në të. Po, ajo me siguri mund të ndikojë në të. Prandaj, duhet ti shmangesh atyre dhe të qëndrojshë larg prej tyre. Është e detyrueshme që të mos mbetet asnjë libër magjike. Është e detyrueshme që ato të shkatërrohen menjëherë.

Shpërndaje: