Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu fillojnë obsesionet

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Buhari (1/111)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pasi të ketë pushuar shpallja dizgjinet fetarë nuk mund të shfaqen më. Për shkak se rregullorja është paracaktuar në ditët e sotme. Prandaj mund të shfaqen dizgjinë universalë. Shembull i kësaj është që një person ti´a komplikoj pastrimin vetes së tij. Ndoshta ai vuan nga obsesionet. Mos mendoni se obsesionet janë një sprovë e lehtë. Obsesionet mund ta bëjnë personin që ta lerë namazin apo pastrimin. Shejtani mund ta pushtojë njeriun në mënyrë që ajo qëndron dhe merr abdes derisa ti kalojë koha e namazit. Ajo përpiqet të merr abdes që nga kur të hyjë koha e namazit derisa të mbarojë ajo. Ajo nuk mund ta bëjë këtë. Ju ta shihni se si ajo qanë.

E njëjta gjë vlen edhe për namazin. Ju mund ta shihni se si ajo nuk është në gjendje që të falet. Ajo qan dhe ndjehet keq. Përfundimisht ajo e braktis namazin. Për këtë kemi dëgjuar. Prandaj, kjo është një kufizuese. Kjo varet nga – dhe Allahu e di më së miri – se njeriu fillon të komplikojë diçka të lehtë. Pastaj e zmadhon atë në mënyrë që ajo përjeton vështirësi edhe më shumë. Prandaj, nuk ka asnjë njeri që vë vështirësi në fe vetëm se ato e mundin atë.

Shpërndaje: