Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu i mbronë fëmijët dhe gratë kundër zjarrit

Alameh Abdul-Aziz bin Abdilah er-Raxhihi

Burimi: https://twitter.com/AbduazizCenter/status/553592071622098944/photo/1

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu (azze ue xhel) ka thënë:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ

”O ju që besuat, ruajeni veten dhe familjen tuaj prej një zjarri, lëndë djegëse e të cilit janë njerëzit dhe gurët.” 66:6

Ti e mbron veten kundër zjarrit duke kryer urdhëresat e Allahut dhe duke iu shmangur ndalesave të Tij. Fëmijët dhe gratë mbrohen kundër zjarrit në qoftë se i edukon ata, i mëson ata dhe i detyron që të kryejnë urdhëresat e Allahut. Kur ti u jep atyre diçka për të ngrënë dhe kujdesesh për trupat e tyre, ti e kryen detyrën tënde dhe t’i shpërblehesh për të. Çfarë është më e madhe se kjo është që ti të kujdesesh për zemrat dhe shpirtrat e tyre dhe t’u mësosh atyre dije të dobishme dhe njohuri të besueshme.

Shpërndaje: