Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu këshillohet dhe dënohet babai mëkatarë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (42) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2011%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cila është mënyra e ligjësuar për të këshilluar prindit dhe për të qortuar mëkatet e tij? A e kundërshton qortimi i vazhdueshëm mirësjelljen ndaj tj?”

Përgjigje: ”Sillu në një mënyrë miqësore. Foli me butësi atij. Foli me urtësi dhe këshillë të mirë. Sjellu butë me të. Shpresojmë që Allahu ta udhëzojë atë. Ju e lexoni bisedën e Ibrahimit salAllahu alejhi ue selem së me babain e tij:

يَا أَبَتِ

”O baba!”1

يَا أَبَتِ

”O baba!”2

يَا أَبَتِ

”O baba!”3

Ai veproi kështu nga përkujdesja. Pra, ji i sjellshëm me të.

_______________________________

1 19:42

2 19:43

3 19:44

Shpërndaje: