Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu nuk veproi i dërguari ﷺ dhe sahabët e tij

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (8)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340429.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në disa xhami gjatë ditës së Bajramit imami bënë tekbir me mikrofon ndërsa xhemati bëjnë së bashku me të. Cili është vendimi mbi këtë?

Përgjigje: Kjo mënyrë nuk është transmetuar nga i dërguari ﷺ dhe shokët e tij. Është sunnet që secili të bëjë tekbir individualisht.

Shpërndaje: