“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kështu theren karkalecat

Imam Abdullah bin Ahmad bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/883)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1189 – Babai im u pyet nëse lejohet përgatitja e karkalecave duke i hedhur në ujë të vluar dhe të kripur në të cilin vdesin.

Ai u përgjigj:

“Kështu ata theren.”

Unë i thashë babait tim:

“Si qëndron puna nëse hidhen direkt në zjarr për t’u përgatitur?”

Ai u përgjigj:

“Ska të keqe në këtë. Unë nuk e di që ata dhe peshqit theren.”

Shpërndaje: