Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Këtë duhet ta keshë parasysh kur të kërkosh punë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (19)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20%207%20-%205%20-%201435.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua në Britani pyet nëse ajo duhet të heq nikabin e saj për shkak se puna e kërkon këtë?

Përgjigje: Jo. Nuk i lejohet që ta bëjë këtë. Ky nuk është rast urgjent. Ka shumë lloje të punës. Nëse një punë ta vështirëson gjendjen ty, ti puno diku tjetër ku mund të mbulohesh dhe ta praktikoshë fenë tënde. Furnizimi është në dorën e Allahut:

وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ

“Atij që i frikësohet Allahut, Ai do t’i gjejë rrugëdalje (nga çdo vështirësi) dhe do t’i jep risk prej nga nuk e pret.”  65:2-3

Shpërndaje: