Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kjo i ndodhi profetit ﷺ dhe sahabëve për shkak të një mëkati

Imam Muhamed bin Abdilah el-Andalusi – i njohur si Ibn Ebi  Zamanin (v. 399)
Tefsir Ibn Ebi  Zamanin (1/166)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Allahu -tebarek ue te ala- ka thënë:

“Çdo e mirë që të gjen ty o njeri, prej Allahut është…”

Domethënë fitorja jote kundër idhujtarëve.

“… kurse e keqja që të godet është prej vetes sate.” En-Nisa, 4:79

Ajo që sahabët pësuan në luftën e Uhudit ishte për shkak të mëkateve të tyre. Allahu i ndëshkoi ata për shkak se kundërshtuan urdhrin e të dërguarit të Allahut ﷺ i cili i urdhëroi që të mos ndjekin dezertorët.1


Shih: https://www.perlatmuslimane.com/49-lendimet-e-profetit-ne-betejen-e-uhudit-dhe-sakrificat-e-sahabeve/

Shpërndaje: