Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Koha më e mirë për pagimin e zekatul-fitrit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
Burimi: https://olamayemen.al3ilm.com
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është kusht që zekatul-fitri të paguhet pas Ramazanit?

Përgjigje: Më së miri është që të paguhet para se të shkohet në vendin e faljes.  Gjithashtu konsiderohet të jetë zekatiul-fitr nëse paguhet para kësaj kohe. Ndërsa konsiderohet të jetë sadaka e zakonshme nëse paguhet pasi të kenë qenë në vendin e faljes.

Shpërndaje: