Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kolonja dhe parfumet me alkool

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (vdiq. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (383)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam dëgjuar një kasetë tuajën, tek ju ndaloni kolonjën me alkool e cila përdoret pas rrojës, por herën e fundit që unë kam qenë në Aman tek ju, ti u the disa të rinjve që është e lejueshme edhe pse gjykimi i parë ishte i gjatë dhe i ashpër.

A jeni tërhequr nga fjalët tuaja të mëparshme apo ku qëndron problemi?

Përgjigje: Jo. Kjo ka vetëm të bëjë me një detaj. Ajo mund të jetë e lejuar dhe e ndaluara. Ajo është e lejuar nëse sasia e alkoolit është aq pakët sa që sasia e madhe e asaj kolonje nuk të deh.

Nëse sasia e alkoolit është aq e shumtë në mënyrë që kolonja e rrojës e deh atë që e pinë, nuk është e lejueshme që të përdoret qoftë një sasi e madhe apo e vogël e saj.

Shpërndaje: