Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kompasi në celular tregon drejtimin e kibles gabim

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligerata: Sherh Umdat-il-Fikh (9)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340506.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë e kam zakon që gjithmonë të përdori celularin për ta ditur se kah është kibla. Këtë e bëra edhe një herë kur isha në një apartament në Mekë. Pas namazit e kuptova se isha falur në drejtim të gabuar. A është namazi im i saktë?

Përgjigje: Jo. Nëse je falur në drejtim të gabuar në mënyrë që kibla ishte anash, ose pas teje, atëherë kjo nuk është e lejuar.

Shpërndaje: