Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kompensimi i namazeve dhe abdesi duhet bërë sipas radhitjes

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Sherh Sahih el-Bukhari (2/589)
Përktheu: Valdet Gashi www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është mendimi mbizotërues kur bëhet fjalë për kompensimin e namazit të humbur sipas radhitjes?

Përgjigje: Mendimi mbizotërues është se kjo është obligim. Abdesi gjithashtu duhet të bëhet sipas radhitjes. Por nëse dikush harron ose është ishte i paditur në lidhje me gjykimin, abdesi i tij është ende i vlefshëm.

Shpërndaje: