Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Korrigjimi i imamit nga ai që nuk është duke u falur

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

http://www.alfawzan.af.org.sa/

Data e fetvasë: 4/2-1433 ose 29/11-2011

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A më lejohet ta korrigjojë imamin kur ai është në namaz nëse gabon gjatë leximit ndërsa unë jam i ulur afër xhematit në xhami dhe askush nuk e korrigjon atë?”

Përgjigje: ”S’ka asgjë të keqe në këtë. Lejohet ta korrigjosh imamin dhe t’i ndihmosh atij në përmirësimin e leximit nëse ai gabon në lexim, edhe në qoftë se ti je ulur dhe nuk je duke u falur me të.”

Shpërndaje: