“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kthimi i selamit kur je duke u falur

Imam Ahmed bin Hanbel 

Burimi: Kitabul-Masa’il ’an Imam Ahmed bin Hanbel nga Ibën Hani en-Nejsaburi.

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse dikush përshëndet një person me selam ndërsa ai është duke falur, a duhet t’i përgjigjet selamit?”

Përgjigje: ”Ai nuk duhet t’i përgjigjet atij përveçse nëse ai është duke falur namaz nafile, atëherë ai bën me dorë, por pa folur.”

Shpërndaje: