Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ku duhet shikuar gjatë namazit? – Albani

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Rabigh (1), min: 45.16

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet që gjatë rukusë të shikojmë në vendin ku e bëjmë sexhden?

Përgjigje: Nuk ka asnjë argument specifik në sunnet për këtë. Nuk është përmendur asgjë se ku duhet shikuar gjatë rukusë ose sexhdes.

Pyetje: E ku duhet shikuar?

Përgjigje: Gjatë qëndrimit në këmbë duhet shikuar në vendin ku bëhet sexhde. Në teshehud duhet shikuar në gishtin tregues që ai drejton drejt kibles dhe që e lëviz, e cila është transmetuar në sunnetin autentik. Këto dy situata të veçanta janë dëshmuar në sunnet. Për çdo gjë tjetër është  heshtur.

Pyetje: Ku duhet shikuar  gjatë rukusë?

Përgjigje: Unë u përgjigja.

Shpërndaje: