“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Ku duhet zëvendësi të fillojë haxhin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Ighathat-il-Lahfan (57), min: 58:50 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasta-08-01-1438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jetoj në Rijad. Babai im ka caktuar një person që të bëjë haxhin për të. Ai person jeton në Xhedah. A është kusht që ai të hyjë në ihram nga mikati apo është e padëmshme që ta bëjë këtë nga vendbanimi i tij?

Përgjigje: Është më mirë dhe më e plotë që ai të shkojë te mikati sepse personi për të cilin ai po e kryen haxhin, jeton përtej mikateve, jashtë Mekës. Kështu, ai duhet të hyjë në ihram nga mikati, veçanërisht në qoftë se ai është paguar për të bërë haxhin. Ai duhet të plotësojë ritualet. Prej kësaj është që ai të hyjë në ihram nga mikati, do të thotë nga mikati në të cilin personi jeton, për të cilin ai do ta kryej haxhin.

Shpërndaje: