Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kundërshtimi i dijetarëve është karakteristik tipike e Hauarixhëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani (12)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–16041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet mosbindja ndaj dijetarëve Rabanijjun të jetë karakteristikë tipike e Hauarixhëve duke pasur parasysh se edhe dijetarët janë pushtetarë?”

Përgjigje: ”Po, kjo është karakteristikë tipike e Hauarixhëve, kundërstimet e tyre në atë që është e saktë dhe duke refuzuar deklaratat e tyre të sakta. Hauarixhët u rebeluan kundër sahabëve dhe dijetarëve të tyre.”

Shpërndaje: