Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kuptimi i emrit el-Hakim

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh el-Akidah el-Uasitijjeh (1/188)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Emri ”el-Hakim” formohet nga shkronjat HKM (ح ك م). Kjo sugjeron në në të Gjykuar (hukm) dhe saktësi (Ihkam).

Sipas kuptimit të parë fjala ”el-Hakim – Gjykuesi” (el-Hakim).

Sipas kuptimit të fjalës së dytë do të thotë ”el-Hakim”, ”Ai që e bën atë me saktësi” (el-Muhkim).

Pra, ky Emër fisnik sugjeron se vetëm Allahu ka të drejtë të gjykojë, dhe se Ai është përshkruar me urtësi dhe saktësi e cila në vetvete përfshin të vëshë gjërat në vendin e duhur.

Shpërndaje: