“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet bërë nijetin për agjërim? – En-Nexhmi

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fet’h er-Rrab el-Uedud (1/326)
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur duhet bërë nijetin për agjërim?

Përgjigje: Është obligim të bëhet nijeti gjatë natës para agimit. Sa i përket agjërimit vullnetar, ai mund të bëhet edhe pas lindjes së diellit me kusht që të mos kesh ngrënë edhe pirë më parë.

Shpërndaje: