“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet duhet kthyer kah imami dhe kur ndalohet të flasësh gjatë hutbes?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

515 – E pyeta Imam Ahmedin se kur duhet të kthehemi kah imami në premten.

Ahmed bin Hanbeli tha:

Nuk e di.

Is’hak bin Rahojah ka thënë:

“Kur imami shfaqet [në xhami], ata duhet të kthehen kah ai. Kur ai fillon të flasë, ndalohet çdo fjalim tjetër.

Shpërndaje: