Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur duhet të marrë abdes personi që ka rrjedhje të vazhdueshme të urinës?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Personi i cili vuan nga rrjedhja e vazhdueshme e urinës kur e ka obligim që të marrë abdes, a i lejohet të marrë abdes para se të hyjë koha e namazit?

Përgjigje: Merr abdes kur dëshiron të falet, kur dëshiron të falet, merr abdes dhe falet edhe nëse ka rrjedhje urine ndërsa është duke u falur namazi i tij është i saktë sepse ai nuk ka mundësi të bëjë më shumë se kaq. Po!

Shpërndaje: