Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Obligim shkuarja në xhami nëse ke makinë?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Silsilat-ul-Huda uen-Nur (957)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person mund të dëgjojë thirrjen e ezanit përmes altoparlantëve. Ai është pak më larg nga xhamia. Por ai ka  makinë. A është i detyruar të falet me xhematin në xhami?

Përgjigje: Po, nëse ai mundet ta dëgjojë thirrjen e ezanit pa altoparlantë, në këtë rast është e detyrueshme që të falet në xhami. Përndryshe nuk është e detyrueshme.

Shpërndaje: